http://www.bysantral.com/hacked.jpg "Bjeshket e Nemura te Rugov?s" - ((( Mitrovica & Kercova Hakers Grup )))) - Forum
Sa, 08-August-20, 9:50 AM
>> (( Mitrovica Hakers Grup )) <<
Welcome Antart | RSS
Main "Bjeshket e Nemura te Rugov?s" - ((( Mitrovica & Kercova Hakers Grup )))) - Forum Registration Login
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
((( Mitrovica & Kercova Hakers Grup )))) - Forum » Diskutime shoqrore » Gjeografi » "Bjeshket e Nemura te Rugov?s"
"Bjeshket e Nemura te Rugov?s"
mhg-crewDate: Su, 07-September-08, 4:06 PM | Message # 1
Admin
Group: Te perzgjedhurit
Messages: 915
Reputation: 12
Status: Offline
"Bjeshket e Nemura te Rugov?s"

Bjeshket e Nemura perbehen nga Viset kodrinoro-malore te Rrafshit te Dukagjinit.

Rugova (200km?)shtrihet ne pjesen e siperme dhe te mesme te lumit te Lumbardhit (Bistrices) se Pejes. Mbizotrojne formacionet gelqerore, ne te cilat jan? zhvilluar proceset karakeristike. ?sht? teritor malor, me lartesi mbi 1000m . Neper k?t? territor kan? thelluar shtratin e tyre Bistrica e Pejes (dega e Drinit te Bardhe) dhe deget e saj. Dallohet p?r relievin e copetuar dhe me forma te shumta akullnajore. Klima ?sht? malore. Temperatura mesatare e janarit ?sht? -6?C kurse e korikut 18,1?C. Mesatarisht bien 1146mm reshje ne vit. Shpatet e maleve jan? te veshura me pyje, kurse pjeset me te larta, me livadhe.
Ndon se dallohet p?r shtimin e lart? natyror popullsia e tij zvogelohet, p?r shkak te shpernguljes ne pjeset e tjera te Rafshit te Dukagjinit. Ne 13 fshatrat e Rugov?s jetojne vet?m shqiptare qe arijne rreth 25000 vete. Ato fshatra jan? :

1. Shtupeqi i vog?l. 2. Shtupeqi i madh. 3. Drelaj. 4. Malaj. 5. Koshutani. 6. Pepaj. 7. Dugaiva. 8. Stankaj. 9. Kuqishta. 10. Bogaj .11. Haxhaj .12. Shkrel.13.Bellopaq.

Popullsia meret me blegtori e pylltari dhe shum? pake me bujqesi.
Bukurite e shumta natyrore, si? jan? Gryka e Rugov?s, ujvarat ne Bistricen e Pejes, shpellat, liqenet malore, bota e larmishme bimore dhe shtazore, i kan? dh?n? mund?si t? vler?sohet si vend turistik!!!


 
((( Mitrovica & Kercova Hakers Grup )))) - Forum » Diskutime shoqrore » Gjeografi » "Bjeshket e Nemura te Rugov?s"
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright MyCorp © 2020