http://www.bysantral.com/hacked.jpg Shqip?ria me siperfaqen e saj te P?rgjithshme - ((( Mitrovica & Kercova Hakers Grup )))) - Forum
Su, 16-May-21, 0:11 AM
>> (( Mitrovica Hakers Grup )) <<
Welcome Antart | RSS
Main Shqip?ria me siperfaqen e saj te P?rgjithshme - ((( Mitrovica & Kercova Hakers Grup )))) - Forum Registration Login
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
((( Mitrovica & Kercova Hakers Grup )))) - Forum » Diskutime shoqrore » Gjeografi » Shqip?ria me siperfaqen e saj te P?rgjithshme
Shqip?ria me siperfaqen e saj te P?rgjithshme
mhg-crewDate: Su, 07-September-08, 4:38 PM | Message # 1
Admin
Group: Te perzgjedhurit
Messages: 915
Reputation: 12
Status: Offline
Shqip?ria me siperfaqen e saj te P?rgjithshme

Shqip?ria, me siperfaqen e saj te p?rgjithshme prej 28 748 km2, ne p?rgjith?si ?sht? nj? vend malor ku 70 % e z?n? malet, kodrat, siperfaqet e liqeneve dhe shtratet e lumenjve. P?r sa i p?rket pasurive ujore dhe potencialit hidroenergjitik te saj ajo radhitet nder vendet e para ne Evrope. Territori hidrografik i Shqip?ris? ka nj? siperfaqe prej 44000 km2 ose 57 % me shum? se territori shtet?ror i vendit ton?.Lartesia mesatare e territorit hidrografik ?sht? shum? e madhe, rreth 700 metra mbi nivelin e detit.Shqip?ria ?sht? nj? vend me rreshje relativisht te shumta.N? BE territorin e saj hidrografik b?n mesatarisht rreth 1400 m/m shi ne vit. N? BE lartesine mbi 1000 m bien rreshje debore, ku ne zonat e thella malore ajo q?ndron p?r disa muaj, duke siguruar ne k?t? m?nyr? furnizimin me uj? te lumenjve p?r periudh?n e pranveres dhe deri diku edhe ne vere. Prurja mesatare shumevjecare e rrjedhjes se p?rgjithshme te lumenjve tan? ?sht? rreth 1.245 m3/sek, e nj? rendi me lumenjte e njohur te Evropes, q? derdhen ne Detin Mesdhe si lumi PO me prurje 1.275 m3/sek dhe lumi Ron me prurje 1.350 m3/sek.T? gjith? lumenjte e Shqip?ris?, me perjashtim te lumit te Vermoshit e kan? drejtimin e rrjedhjes nga lindja ne per?ndim dhe derdhen kryesisht ne detin Adriatik dhe pjeserisht ne detin Jon.Lumenjte me te r?nd?sish?m te Shqip?ris? jan? Buna me prurje mesatare shumevjecare prej 652 m3/sek dhe pastaj, me radhe, vijn? Drini me 340 m3/sek, Vjosa me 210 m3/sek, Semani me 101 m3/sek, Mati me 74 m3/sek, Shkumbimi me 60 m3/sek etj.Pervec k?tyre lumenjve, vendi yn? p?r vete natyren e tij te ve?ant? fiziko-gjeografike nderpritet nga nj? rrjet i t?r? lumenjsh e perrenjsh malore, q? kan? burimet ujore 500-1000 m mbi nivelin e detit, te cil?t kan? vlera te m?dha hidroenergjitike. Nder lumenjte malore q? kan? rezerva ujore te r?nd?sishme dhe potencial hidroenergjitik te konsiderueshem jan? Valbona, Curraj, Cemi, Fani i Madh e Fani i Vogel, Kiri, Gjadri, Erzeni, Osumi, Devolli, Smokthina, Benca etj. Megjith?se prurjet e k?tyre lumenjve relativisht jan? te vogla, ata kan? renie te madhe dhe b?jn? q? potenciali hidroenergjitik i tyre te jet? i konsiderueshem p?r vendin ton?.K?to resurse e b?jn? Shqip?rin? nj? vend te pasur ne rezervat ujore dhe potenciali hidroenergjitik q? mund te shfrytezohet te k?t? vlera te r?nd?sishme p?r zhvillimin e vendit.Gjat? nj? viti nga te gjith? lumenjte tan? derdhen ne det rreth 39 miliarde m3 uj?. Deri tani ?sht? shfrytezuar rreth 30 % k?tij potenciali, nd?rsa vellimi i liqeneve artificiale p?r te rregulluar prurjet e lumenjve ?sht? i barabarte me 40 % te prurjes vjetore te lumenjve q? derdhen ne det.N? BE baze te studimit te aprovuar, potenciali i lumit Drin do t? shfrytezohet me pes? hidrocentrale: hidrocentrali i Skavices, Fierzes, Komanit, Vaut te Dejes dhe Bushatit. T? pes? hidrocentralet e Drinit do t? ken? nj? fuqi te vendosur prej 1.8 milion KW dhe nj? prodhim mesatar te energjise elektrike prej rreth 6.7 miliarde KWh ne vite. P?r te prodhuar k?t? energji elektrike me nafte do t? duheshin rreth 2.8 milione ton? nafte ne vit.

Secili nga k?to hidrocentrale do t? k?t? fuqi te instaluar dhe do t? prodhoje mesatarisht energji elektrike ne vit si me posht?:

Hidrocentrali i Skavices 350 000 KW dhe 1.5 miliarde KWh Hidrocentrali i Fierzes 500 000 KW dhe 1.8 miliarde KWh Hidrocentrali i Komanit 600 000 KW dhe 2.0 miliarde KWh Hidrocentrali i Vaut te Dejes 250 000 KW dhe 1.0 miliard KWh Hidrocentrali i Bushatit 100 000 KW dhe 0.4 miliard KWh


 
((( Mitrovica & Kercova Hakers Grup )))) - Forum » Diskutime shoqrore » Gjeografi » Shqip?ria me siperfaqen e saj te P?rgjithshme
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright MyCorp © 2021